O ιδρυτής του Linux θα λάβει το τεχνολογικό βραβείο της χιλι

Τα νέα και η επικαιρότητα από τη Mageia και από την κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dglent
Δημοσιεύσεις: 1069
Εγγραφή: Τετ Ιουν 01, 2011 05:42 am
Τοποθεσία: Γαλλία
Has thanked: 6 φορές

O ιδρυτής του Linux θα λάβει το τεχνολογικό βραβείο της χιλι

Δημοσίευση από dglent » Πέμ Απρ 26, 2012 13:36 pm

Το βραβείο της τεχνολογίας της χιλιετίας, το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο από το 2004 η Ακαδημία Τεχνολογίας της Φιλανδίας, φέτος περιλαμβάνει και τον Linus Torvalds, ο οποίος είναι ο ιδρυτής του Linux και ένας από τους δύο νικητές του διαγωνισμού.

Για πολλούς το συγκεκριμένο βραβείο αντιστοιχεί στο βραβείο Νόμπελ για τον τομέα της τεχνολογίας. Ο δεύτερος νικητής για το 2012 είναι ο Δρ. Shinya Yamanaka και ο λόγος είναι ότι ανακάλυψε μια νέα μέθοδο δημιουργίας βλαστικών κυττάρων χωρίς τη χρήση εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων. Και οι δύο νικητές θα μοιραστούν το χρηματικό ποσό του $1.3 εκατομμυρίου δολαρίων.

Μάλιστα, ο Torvalds τιμάται για τη δημιουργία του λειτουργικού συστήματος Linux και τη δωρεάν διανομή του σε όλους. Σε δήλωση του για το γεγονός αυτό, αναφέρει ότι αν και το λογισμικό σήμερα είναι πολύ σημαντικό για να διανέμεται δωρεάν, το πραγματικό αντίκτυπο του Linux είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους και τις εταιρείες να χτίσουν σε αυτό κάτι δικό τους, κάτι που υποστηρίχθηκε αργότερα σε πολλές εταιρίες.

«Έχουμε φτάσει σε σημείο όπου τα δεδομένα είναι απλώς δεδομένα και δεν έχουμε όλα αυτά τα “τρελά” κανάλια επικοινωνίας για διαφορετικές μορφές δεδομένων», αναφέρει ο ίδιος ο Torvalds.

Ο Linus Torvalds δημιούργησε το Linux το 1991 και από τότε το λειτουργικό του σύστημα βρίσκεται σε εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια, συσκευές σε όλο τον κόσμο. Είναι το λειτουργικό σύστημα, που βρίσκεται πίσω από τις περισσότερες κονσόλες και υποστηρίζει την πλατφόρμα του Android, αλλά και περίπου 8 στις 10 οικονομικές συναλλαγές.

Βοηθά επίσης στη λειτουργία των μεγαλύτερων site του κόσμου όπως τη Google, το Amazon, το Facebook, το Twitter και άλλες ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο. Για αυτό το λόγο τιμάται και η προσφορά του ιδρυτή του λειτουργικού, ενώ η απονομή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι της Φινλανδίας στις 13 Ιουνίου.
Πηγή: http://attikipress.gr/news/technology/i ... CE%BF-2012

Απάντηση