Ιντερνετικος ραδιοσταθμος, πως παιζει;

Άβαταρ μέλους
dglent
Δημοσιεύσεις: 1069
Εγγραφή: Τετ Ιουν 01, 2011 05:42 am
Τοποθεσία: Γαλλία
Has thanked: 6 φορές

Re: Ιντερνετικος ραδιοσταθμος, πως παιζει;

Δημοσίευση από dglent » Σάβ Μάιος 23, 2015 07:07 am

Γεια σου Ροδόλφε
alfasud έγραψε:γεια σου και παλι dglent
ναι, το ξερω αυτο απο την ιστορια, οταν εμεις ημασταν κατω απο τους Οθωμ.................
Αυτο ομως δεν αλλαζει την ιστορια, οτι ετσι ηταν τα πραγματα, κανεις δεν αμφιβαλει. Και οταν οι Αρχαιοι Ελληνες δημιουργησαν τον Δυτικο πολιτισμο οι Βορειοευρωπαιοι ηταν πανω στα δεντρα............. αυτο το εχω ακουσει πολλες φορες εδω πανω και μιλανε τιμητικα τους Αρχαιους Ελληνες και την συνηνσφορα τους στον πολιτισμο.
Δεν αλλάζει την ιστορία αλλά από τη στιγμή που είσαι υπό κατοχή δεν μπορείς να την γράψεις ο ίδιος.
Αυτο ομως δεν αλλαζει το δεδωμενο οτι ο Θεοδωρακης, Χατζιδακης κλπ δεν ειναι στην μεγαλη κατηγορια των συνθετων. Αυτων που ονομαζουμε σοβαρους, ειτε ειναι στην Μπαροκ, Κλασσικη, Νεοκλασσικη η μουσικη εκκλησιαστικου οργανου. Ισως αυτο το τελευταιο ειδος μουσικης να ειναι γνωστο σε εσενα μιας και οι κυριωτεροι και ποιο σοβαροι εκπροσωποι του ηταν απο την Γαλλια. Σου λεει κατι το ονομα Aristide Cavaillé-Coll?
Οι συνθέτες μας μπορεί να μην ανήκουν στη διεθνή σφαίρα αλλά στην εγχώρια με τη διαφορά ότι όσοι γνωρίζουν τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, γνωρίζουν και τους συγκεκριμένους συνθέτες. Μπορεί να γνωρίσεις μια χώρα και να μην είναι οι συνθέτες που αναδεικνύουν τον πολιτισμό της αλλά κάτι άλλο.
Βέβαια, ο Θεοδωράκης έχει συνθέσει και για εκτός Ελλάδας χωρίς να συγκαταλέγεται στους κλασσικούς συνθέτες που ανέφερες.
Ο Χατζιδάκης έχει ένα πολύ αξιόλογο έργο κλασσικής μουσικής «το χαμόγελο της Τζοκόντα» το οποίο για μένα τον βάζει στο διεθνές στερέωμα. Όχι τόσο για τη σύνθεση, η οποία είναι σχετικά απλή, αλλά για τη μελωδία του και την ικανότητά του στο συνδυασμό των οργάνων. Επίσης, πολλές φορές αλλιώς αποδέχονται έναν συνθέτη από ένα μικρό κράτος και διαφορετικά έναν από ένα εξελιγμένο.

Ενώ λατρεύω τo εκκλησιαστικό όργανο, δεν γνωρίζω πρόσωπα ούτε συγκεκριμένες συνθέσεις, θα ρίξω μια ματιά στον Αριστείδη που αναφέρεις.
Εδώ θα πρέπει να συμπεριλάβουμε στον ελληνικό πολιτισμό και τη Βυζαντινή μουσική η οποία είναι επέκταση της αρχαίας ελληνικής και διασώθηκε από την εκκλησία.
Διαφωνω σοβαρα οτι οι Δυτικοευρωπαιοι εχουν μονοτονη μουσικη, μολις ημουν στο δωματιο μουσικης στο υπογειο και ακουσα την 4η συμφωνια του Μαλερ, απο την Δανεζικη Ραδιοφωνια, ενα μιγμα απο διαφορα ειδη και στοιχεια μουσικων απο ολη σχεδον την Ευρωπη.
Μπελα Μπαρτοκ;, Στραβινσκυ; Σιμπελιους; Συνιστω ενθερμα αν σου δωθει ο χρονος και η διαθεση να γνωριστεις με την μουσικη του Σουηδοφιλανδου Σιμπελιους, μια μουσικη με βαθειες και διεξοδικες διαδρομες μεσα στην γαληνια και μαγευτικη φυση της Σκανδιναυιας, τα μυθικα επη της και τις δραματικες εναλλαγες των εποχων της που λαμβανουν χωρο μεσα σε λιγες ημερες καθε χρονο. Η μουσικη αυτη αντικαθρεπτιζει ακριβως εδω τον τοπο και τους ανθρωπους που ζουν εδω. Αυτο αντικαθρεπτιζει και η μουσικη του καθε τοπου, νομιζω.

Αναμφισβήτητα συμφωνώ, σ'ευχαριστώ για τις παρεπομπές.
Η σκέψη που ήθελα να περιγράψω έχει να κάνει με την ευθυγράμμιση των δυτικών χωρών (όχι όλων), πχ αν ακούσεις ένα τραγούδι στο ράδιο στη Γερμανία Γαλλία Ιταλία, Βέλγιο, Ελβετία +++++ αν η γλώσσα δεν προδώσει την προέλευση δεν πρόκειται να το κάνει η μουσική.
Δεν ξέρω αλλά προσωπικά πιστεύω ότι μετά από αυτά τα χρόνια στο εξωτερικό, πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει μια ξεχωριστή δική της μουσική.
Εξεπλάγην όταν μου είπε ένας συνάδελφος από τη Βουλγαρία ότι οι αγαπημένοι του καλλιτέχνες που ακούει καθημερινά είναι: Κοκκίνου, Μαζωνάκης, Παπαρίζου. :geek:
Θα μπορουσες αν δυνατον να μου παραπεμψεις Ελληνες μουσικους που να ειναι αξιολογοι συμφωνα με την γνωμη σου; Μπορω να κοιταξω για αυτους αν υπαρχει καποιος δισκος τους στην Βιβλιοθηκη για δανεισμο. Παντα ενδιαφερων με παντος ειδους μουσικης απο οπου και να προερχεται. Αν και παντα επιστρεφω στην σοβαρη!
Αξιόλογοι υπάρχουν πολλοί και θα τους βρεις εύκολα στο διαδίκτυο.
Το ότι δεν υπάρχουν στη βιβλιοθήκη που αναφέρεις για μένα σημαίνει ότι ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης χρήζει ενημέρωση.
Αν θελεις να παρεις μια καλη ιδεα απο την φυση της Σκανδιναυιας με τις δραματικες αλλαγες της δωσμενες μουσικα, τοτε θα σου συστηνα να ακουσεις αυτο https://en.wikipedia.org/wiki/Cantus_Arcticus ΑΛΛΑ οπως εχω προτεινει και σε αλλο ποστ μου, χρειαζεται πολυ καλο στερεοφωνικο συστημα που μαλλον δεν διαθετεις η καλα ακουστικα! Ο λογος ειναι οτι υπαρχουν μικρολεπτομερειες και μεγαλη δυναμικη στην ηχογραφιση και ολοι οι ηχοι θα πρεπει να αποδωθουν στο συνολο τους και με ακριβεια!
καληνυχτα
Ροδολφος
Άκουσα μερικές συνθέσεις στο youtube, πολύ καλή μουσική, μόνο αρνητικό είναι ότι από ένα σημείο και μετά όταν άκουγα ένα κομμάτι δεν μου προκαλούσε πολύ περιέργεια στο πως θα εξελιχθεί.



Άκουσε στο στερεωφωνικό σου σύστημα αυτό και μη χάσεις ούτε πενιά!
https://www.youtube.com/watch?v=8iD873Gddx4

alfasud
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 29, 2014 02:04 am

Re: Ιντερνετικος ραδιοσταθμος, πως παιζει;

Δημοσίευση από alfasud » Σάβ Μάιος 23, 2015 10:37 am

γεια σου dglent
για την πρωτη σου υποσημειωση συμφωνουμε απολυτα, αυτο γραφω και εγω, οι Βορειοι(εννοω βεβαια αυτους που γνωριζω η διαβαζω) εχουν τους αρχαιους Ελληνες σαν τους πρωτους διδασκαντες στις τεχνες, επιστημες και τον πολιτισμο. Την βαση του λεγωμενου Δυτικου πολιτισμου.
Για την δευτερη υποσημειωση σου δεν εχω γνωμη, ο αριθμος καποικων μιας χωρας δεν νομιζω να παιζει και μεγαλο ρολο για το ποσο γνωστη ειναι η μουσικη της η οι συνθετες της. Οι Βαλτικες χωρες εχουν να επιδειξουν πολυ αξιολογους συνθετες και χορωδιες και μαλιστα σε διεθνες επιπεδο, τα παραδειγματα που ανεφερα για Φιλανδια πχ ειναι μια αποδειξη οτι η Φιλανδια ειναι μια μικρη χωρα με διασημους συνθετες. Το ιδιο και η Νορβηγια, Edvard Grieg, Δανια, Carl Nielsen, Εστονια, Arvo Pärt, κλπ.
Τα ονοματα Θεοδωρακης και Χατζιδακης ειναι γνωστα σχεδον σε ολο τον Δυτικο κοσμο, αλλα οι ποιο πολλοι τους γνωριζουν απο την "λαικη κουλτουρα" και οχι την σοβαρη. Προσωπικα νομιζω οτι ειναι γνωστοι λογω των αντιστοιχων κινηματογραφικων εργων. Για το συγκεκριμενο εργο του Χατζιδακη δεν εχω να γραψω τιποτα το ιδιαιτερο, εγω προσωπικα προτημω λιγακι ποιο σοβαρα εργα! Για αυτο που αναφερεις οτι η συνεχεια της αρχαιας Ελληνικης χρηζει καποιας αναλυσεως, ποτε δεν εχω ασχοληθει στα σοβαρα με την Ελληνικη μουσικη ουτε καν την αρχαια η την Βυζαντινη, εχεις καποιες πηγες για αυτην την υποδειξη; Στην τοπικη βιβλιοθηκη υπαρχουν πολλοι δισκοι με Ελληνικη μουσικη, νομιζω οτι οι Ελληνικες βιβλιοθηκες δεν εχουν και πολλους αντιστοιχους Σκανδιναυικους δισκους/βιβλια προς δανεισμο του κοινου!
16 εργα σε δισκους και νοτες πχ http://malmo.stadsbibliotek.org/search~ ... &1%2C16%2C
Υπαρχει και ενα κιβωτιο προτασεων στην βιβλιοθηκη, αν θελεις καποιον δισκο/βιβλιο το οποιο δεν το εχουν, μπορουν να το βρουν απο την Βασιλικη βιβλιοθηκη της πρωτευουσας η να το αγορασουν. Αν αυτο που ζητας υπαρχει καπου στον κοσμο συνηθως το αποκτουν.
Οπως σου εγραψα και πριν, δεν ακους τιποτα στο you tube, γιαυτο καλο ειναι να μην το αναφερουμε σαν αναφορα.
Η ποιοτης του ηχου ειναι απελπιστικα κακη, χανεται το 99% της πληροφοριας, για να τραβηξω και τον αγαπημενο μου παραλληλισμο με τα αυτοκινητα, ειναι σαν να εχεις μια Φερραρι και να την οδηγας μεσα στον κηπου σου, μπορεις να καταλαβεις την οδηγικη της ποιοτητα;
Ακουσα λιγο απο αυτο που εστειλες, δυστυχως δεν μου λεει τιποτα, μηδεν. Ισως επειδη δεν ειμαι συνηθησμενος στο να ακουω καθημερινα μπουζουκι. Τα Ελληνικα ονοματα μουσικων που εγραψες δεν μου λενε τιποτα, πρωτη φορα τα ακουω.
Ψαχνοντας ειδα οτι προκειται για λαικη μουσικη(popular music) νεου στυλ.
Οπως εγραψα και πριν και επιμενω, τα ακουσματα καλο θα ειναι να ειναι ζωντανα η απο πολυ καλο συστημα αναπαραγωγης, που δυστχως δεν υπαρχουν και πολλα σε ολο τον κοσμο. Τυγχαινει να εχω ενα τοσο καλο ωστε να μπορεις να ακους αξιοπρεπως.
Ευχαριστω για την επικοδομοιτικη συζητηση και τις ανταλλαγες αποψεων
Χαιρετισματα απο μια ηλιολουστη Σουηδια σημερα +12!
Ροδολφος

Άβαταρ μέλους
dglent
Δημοσιεύσεις: 1069
Εγγραφή: Τετ Ιουν 01, 2011 05:42 am
Τοποθεσία: Γαλλία
Has thanked: 6 φορές

Re: Ιντερνετικος ραδιοσταθμος, πως παιζει;

Δημοσίευση από dglent » Κυρ Μάιος 24, 2015 10:32 am

Τι εννοείς πιο σοβαρά έργα; Οι συγκεκριμένοι συνθέτες έχουν γράψει πολλά ορχηστρικά. Αν εννοείς πολλά όργανα μαζί (βιολιά κοντραμπάσα ... ) τον ορισμό του σοβαρού
Το μπουζούκι θα πρέπει να το γνωρίσεις καλύτερα. Εκτός από τα λαϊκά μπορεί να σταθεί άνετα και σε κλασσικά κομμάτια μεταξύ όλων των οργάνων και κυρίοως του βιολιού.
Στο youtube θα βρεις αρκετά βίντεο κλασσικής μουσικής με μπουζούκι.
Επειδή στην ορχήστρωση έχουμε ερώτηση απάντηση των οργάνων, δες εδώ πόσο έξοχα συνάδουν το βιολί με το μπουζούκι:
https://www.youtube.com/watch?v=yZAThr9 ... be&t=7m25s

Νομίζω μερικές φορές έχουμε και την τάση να υποτιμάμε το ελληνικό...

alfasud
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 29, 2014 02:04 am

Re: Ιντερνετικος ραδιοσταθμος, πως παιζει;

Δημοσίευση από alfasud » Κυρ Μάιος 24, 2015 11:06 am

γεια σου dglent
Οπως εγραψα και πριν, εχω δει 2 φορες τον Θεοδωρακη να διευθυνει στην πολη μου ορχηστρικα εργα του, αυτα που μου συστηνεις. Εχω και τα υπολοιπα του, απο τον Χατζιδακη εχω ακουσει μονο μερικα ορχηστρικα. Τα ορχηστρικα του Θεοδωρακη ειναι πολυ επηρεασμενα απο την Γερμανικη η αν θελεις την Ευρωπαικη σχολη της δεκαετιας του 30. Δεν εχουν κατι το καινουργιο.
Οχι, δεν εννοω ποσοτικα πολλα οργανα για να αποκαλεσεις ενα εργο σοβαρο, μπορει να ειναι και ενα πιανο η ενα βιολι.
Εχω ακουσει μπουζουκια σε "κλασσικη" σχεση αλλα δεν με προδιαθετουν για κατι σοβαρο. Αυτα ειναι τελειως προσωπικα βεβαια. Εχω αρκετους δισκους του Θεοδωρακη, βινυλια, οι ποιο πολλοι αγορασμενοι απο την τοπικη βιβλιοθηκη οταν αποφασισανε να μην εχουν πλεον βινυλια και κασσετες για δανεισμο αλλα μονο CD και πουλαγανε την συλλογη τους. Ακουω πολυ σπανια σχεδον μονο οταν ερχεται καποιος για να ακουσει το περιφημο συστημα μου και ρωταει για κατι απο Ελλαδα.
Φυσικα μπορει καποιος ειδικος να ενορχηστρωσει σχεδον οτι οργανο θελεις, ακομα και τα ποιο απιθανα. Ειδικα αυτο το φιλμ που μου υποδεικνυεις δεν μου αρεσει η μουσικη του. Ευτυχως που υπαρχουν διαφορετικες αντιληψεις απο τους ανθρωπους, ακομα και στην μουσικη, αλλοιως ο μουσικος κοσμος θα ηταν πολυ βαρετος.
Προσωπικα δεν υποτιμαω οτι Ελληνικο, μαλλον το αντιθετο, προσπαθω να επικαλουμαι αν υπαρχει κατι αξιολογο απο την Ελλαδα, αλλα η λιστα των Νεοελληνικων επιτευγματων ειναι πενιχρη, τουλαχιστον σε εμενα. Διορθωσε με ευχαριστως αν εχω λαθος.
Χαιρετισματα
Ροδολφος

Άβαταρ μέλους
dglent
Δημοσιεύσεις: 1069
Εγγραφή: Τετ Ιουν 01, 2011 05:42 am
Τοποθεσία: Γαλλία
Has thanked: 6 φορές

Re: Ιντερνετικος ραδιοσταθμος, πως παιζει;

Δημοσίευση από dglent » Τρί Μάιος 26, 2015 08:08 am

Γεια σου Ροδόλφε, προσωπικά πιστεύω ότι η ελληνική μουσική είναι υποτιμημένη. Οι καλλιτέχνες μας θα είχαν διαφορετική αποδοχή στο διεθνές στερέωμα αν προερχόντουσαν από ένα εξελιγμένο κράτος. Αλλά δεν πειράζει.
Φαίνεται ότι λόγω και του συστήματος που διαθέτεις —και που δυστυχώς δεν προβλέπω να αποκτώ στο εγγύς μέλλον— έχεις συγκεκριμένες ή και εξειδικευμένες μουσικές προσδοκίες.
Πάντως αν συγκρίνουμε την εποχή των κλασσικών συνθετών, στην Ελλάδα είχαμε δημοτικά και βυζαντινά
Μέρος της βυζαντινής μουσικής, αν και χρονικά μεταγενέστερο μπορεί να θεωρηθεί το δημοτικό τραγούδι, αν και διαφέρει από την εκκλησιαστική μουσική στο ότι έχει σταθερό μέτρο, ώστε να εξυπηρετείται και ο χορευτικός σκοπός. Αυτό δεν είναι τυχαίο: στον ίδιο γεωγραφικό χώρο, από τον ίδιο πολιτισμό η μουσική είναι ενιαία. Μην ξεχνάμε πως η πρώτη φορά που διδάχτηκε (ευρέως) η δυτική μουσική στον Ελληνικό χώρο, ήταν με την έλευση του Όθωνα. Μέχρι τότε η μουσική που εκτελείτο, ακουγόταν καταγραφόταν και διδασκόταν (εμπειρικά ή/και σε μουσικοδιδασκαλεία) ήταν η βυζαντινή
.
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CF% ... E%BA%CE%AE
Έχω την εντύπωση ότι η αξία της βυζαντινής μουσικής δεν έχει αναγνωριστεί διεθνώς όσο θα έπρεπε.

Στο σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό πιστεύω ότι σε σύγκριση με χώρες του ιδίου οικονομικού επιπέδου έχουμε να επιδείξουμε αξιόλογα μουσικά έργα.
Προσωπικά προτιμώ να ακούω ελληνική μουσική, και την καταλαβαίνω καλύτερα.

Όταν ακούω το μπουζούκι στην Καισαριανή, που τη βρίσκεις "μηδέν", με πιάνει ένα ρίγος σε κάθε άκουσμα σε αντίθεση με έργα άλλων τρανών ξένων συνθετών όπου δεν αισθάνομαι κάτι αντίστοιχο.

alfasud
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 29, 2014 02:04 am

Re: Ιντερνετικος ραδιοσταθμος, πως παιζει;

Δημοσίευση από alfasud » Τρί Μάιος 26, 2015 10:37 am

γεια σου dglent
Θα ηθελα να πιστευω οτι απο τα Ελληνικα Ωδεια αποφοιτουν αξιολογοι μουσικοι, συνθετες και οι υπολοιποι μουσικοι. Οπως εγραψα και σε προυγουμενο ποστ, ο Λεωνιδας Καβακος ειναι διεθνως γνωστος και μερικοι αλλοι, μετρημενοι στα δακτυλα. Το γιατι δεν γινονται γνωστοι οι υπολοιποι μπορει και να ειναι θεμα μικρης χωρας χωρις αξιολογη εμπλοκη στην λεγωμενη Δυτικη κλασσικη μουσικη η ακομα και μοντερνα. Ισως και να μην υπαρχουν οι πρακτικες πρωυποθεσεις η ακομα η υποσταση για να γινει καποιος γνωστος αν προερχεται απο μια Βαλκανικη χωρα! Ολα αυτα ειναι δικες μου γνωμες χωρις καποια επιστημονικη μελετη η γνωση απο μερους μου. Επειδη ομως ασχολουμαι με μπαροκ/κλασσικη/νεοκλασσικη μουσικη, θα επρεπε να ειχα ακουσει κατι και για αλλους Ελληνες μουσικους. Οι γνωσεις μου ομως στην λεγωμενη λαικη μουσικη ειναι ανυπαρκτες. Με την λεξη λαικη εννοω και την ποπ/αλλου ειδους συγχρονη ευκολης μουσικης μεγαλης καταναλωσεως που ακουγεται στα εμπορικα καναλια.
Καταλαβαινω τι εννοεις στην τελευταια σου προταση, τα ιδια αισθηματα εχω και εγω για αλλα ειδη μουσικης. Δεν θα αναφερω παραδειγματα εδω, μαλλον δεν εχει σημασια. Ευτυχως που ειμαστε διαφορετικοι και συμπληρωνουμε ο ενας τον αλλον αλλοιως ο κοσμος θα ηταν πολυ βαρετος.
Οπως ισως εγραψα και πριν, η μουσικη ειναι απεραντη και εδω εννοω οχι μονο η λεγωμενη εντεχνη Δυτικη, αλλα και η μουσικη απο ολα τα μηκη και πλατη του κοσμου. Απλα εδω εμεις στην Δυση ειμαστε εγκλωβισμενοι σε αυτο που μας σερβιρουν οι μεγαλες δισκογραφικες εταιριες οι οιποιες κοιτανε μονο τα κερδη τους και οχι την προσφορα κουλτουρας προς τους πελατες τους. Τα τελευταια χρονια, περιπου εδω και 10-15 ισως, εγω και οι υπολοιποι της παρεας κοιταμε για μουσικες απο την βαθεια Ανατολη και βαθεια Νοτιο Δυση, δηλαδη Λατινικη/Κεντρικη Αμερικη και οτι αλλο ειναι Ανατολικα της Μικρας Ασιας μεχρι την Ιαπωνια συν Αραβικη, Αφρικανικη. Απο παραδοσιακη μουσικη μεχρι την δικης τους Κλασσικη. Ο κοσμος που ανοιξε για εμας ηταν πρωτογνωρος και συναρπαστικος.
Για την Βυζαντινη μουσικη θα κοιταξω να διαβασω το αρθρο της Βικιπεδιας και θα κοιταξω να βρω κατι στηνΒιβλιοθηκη, υπαρχουνε μερικοι δισκοι απο οτι ειδα.
Ναι, εχουμε και το περιφημο συστημα μου, περιπου παρομοια εχουν και οι φιλοι μου, το δικο μου ειναι το χειρωτερο τεχνικα απο τα υπολοιπα λογω χωρου, αλλα οπως εχουν παραδεχτει και οι υπολοιποι το ποιο μουσικαλικο, αυτο που σου δινει ριγη οταν ακους μερικα ειδη μουσικης. Εισαι καλοδεχουμενος οταν εισαι στα μερη μου.
Χαιρετισματα
Ροδολφος

Άβαταρ μέλους
dglent
Δημοσιεύσεις: 1069
Εγγραφή: Τετ Ιουν 01, 2011 05:42 am
Τοποθεσία: Γαλλία
Has thanked: 6 φορές

Re: Ιντερνετικος ραδιοσταθμος, πως παιζει;

Δημοσίευση από dglent » Τρί Μάιος 26, 2015 10:41 am

Γκέτεμποργκ είπαμε έτσι;
Αν έρθω θα φέρω και το μπουζούκι όμως ;)

alfasud
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 29, 2014 02:04 am

Re: Ιντερνετικος ραδιοσταθμος, πως παιζει;

Δημοσίευση από alfasud » Τρί Μάιος 26, 2015 11:10 am

καπου εδω κοντα https://en.wikipedia.org/wiki/Malm%C3%B6
Φυσικα θα το φερεις, ισως τοτε με κανεις και μπουζουκοφιλο!!!
.......η εγω θα σε φερω στον σωστο δρομο, αχαχαχαχα
ΥΓ. Ακομα δεν εχω συναντησει το φιλο μου γλωσσολογο για να συζητησουμε αυτα που ειχα υποσχεθει για την γλωσσα, μενει σε ενα αλλο χωριο. Αλλα αν ερθεις τοτε θα καθομαι να σας ακουω εσας τους δυο!
Χαιρετισματα
Ροδολφος

Απάντηση