Προβλημα σε mageia mate, μετα απο update

Νti-nos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 15, 2014 02:06 am

Προβλημα σε mageia mate, μετα απο update

Δημοσίευση από Νti-nos » Κυρ Δεκ 21, 2014 16:38 pm

Σε καινουργια εγκατασταση (αυτονομη, οχι virtual), μετα απο το 1ο update συστηματος, δεν μπορω να βρω το κεντρο λογισμικου mageia, καθως και δεν μου εμφανιζει το εικονιδιο του ασυρματου διαδικτυου, πριν μου τα εμφανιζε ολα, επισης δεν μου παιζει ορισμενα video, απο διαφορα site, (εχω και αλλα προβληματα αλλα θα ανοιξω νεα θεματα, να μην τα ανακατεψω ολα εδω).
Ευχαριστω.

Άβαταρ μέλους
dglent
Δημοσιεύσεις: 1002
Εγγραφή: Τετ Ιουν 01, 2011 05:42 am
Τοποθεσία: Γαλλία
Has thanked: 4 φορές

Re: Προβλημα σε mageia mate, μετα απο update

Δημοσίευση από dglent » Δευ Δεκ 22, 2014 13:55 pm

Το πακέτο είναι το drakconf (δες αν είναι εγκατεστημένο)
http://mageia.madb.org/package/show/rel ... e/drakconf

Η εντολή είναι "mcc"
δώσε την εντολή στο τερματικό να δούμε τι βγάζει

Νti-nos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 15, 2014 02:06 am

Re: Προβλημα σε mageia mate, μετα απο update

Δημοσίευση από Νti-nos » Δευ Δεκ 22, 2014 17:01 pm

Η εντολη μου βγαζει: mcc: command not found, μολις παω να κανω εγκατασταση το πακετο μου βγαζει: κανενα πακετο με το ονομα drakconf-12.53-1.

Άβαταρ μέλους
airmaik
Δημοσιεύσεις: 670
Εγγραφή: Τρί Ιουν 07, 2011 16:44 pm
Been thanked: 2 φορές

Re: Προβλημα σε mageia mate, μετα απο update

Δημοσίευση από airmaik » Δευ Δεκ 22, 2014 19:37 pm

δωσε

Κώδικας: Επιλογή όλων

urpmi drakconf
γενικα για να δεις το τι κανει καθε εντολη διαβασε αυτο

viewtopic.php?f=10&t=90&start=60
Intel Core i5-6300U CPU @ 2.40GHz ‖ RAM 7860 MiB ‖ HP 8079 - HP HP EliteBook 840 G3
Intel Skylake GT2 [HD Graphics 520] [8086:1916] {i915}
wlp2s0: Intel Wireless 8260 [8086:24f3] (rev 3a) ⋮ enp0s31f6: Intel Ethernet Connection I219-LM [8086:156f] (rev 21)

Νti-nos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 15, 2014 02:06 am

Re: Προβλημα σε mageia mate, μετα απο update

Δημοσίευση από Νti-nos » Δευ Δεκ 22, 2014 20:12 pm

Μου βγαζει οτι: η βάση δεδομένων urpmi είναι κλειδωμένη, χρησιμοποιείται από την διεργασία 8773. (/usr/bin/perl /usr/libexec/urpmi.update Core Backports (distrib10))
αρα?

Άβαταρ μέλους
airmaik
Δημοσιεύσεις: 670
Εγγραφή: Τρί Ιουν 07, 2011 16:44 pm
Been thanked: 2 φορές

Re: Προβλημα σε mageia mate, μετα απο update

Δημοσίευση από airmaik » Δευ Δεκ 22, 2014 22:46 pm

ξαναδοκιμασε μετα απο λιγο αλλιως δωσε πρωτα

Κώδικας: Επιλογή όλων

urpmi --auto-update
και μετα

Κώδικας: Επιλογή όλων

urpmi drakconf
Intel Core i5-6300U CPU @ 2.40GHz ‖ RAM 7860 MiB ‖ HP 8079 - HP HP EliteBook 840 G3
Intel Skylake GT2 [HD Graphics 520] [8086:1916] {i915}
wlp2s0: Intel Wireless 8260 [8086:24f3] (rev 3a) ⋮ enp0s31f6: Intel Ethernet Connection I219-LM [8086:156f] (rev 21)

Νti-nos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 15, 2014 02:06 am

Re: Προβλημα σε mageia mate, μετα απο update

Δημοσίευση από Νti-nos » Δευ Δεκ 22, 2014 23:27 pm

Ενταξει, μου το εμφανισε κανονικα, για το εικονιδιο του ασυρματου δικτυου, μπορει να γινει κατι? γιατι δεν μου το εμφανιζει oυτε και αυτο, μετα το 1ο update του συστηματος.
Ευχαριστω.

Άβαταρ μέλους
dglent
Δημοσιεύσεις: 1002
Εγγραφή: Τετ Ιουν 01, 2011 05:42 am
Τοποθεσία: Γαλλία
Has thanked: 4 φορές

Re: Προβλημα σε mageia mate, μετα απο update

Δημοσίευση από dglent » Τρί Δεκ 23, 2014 08:01 am

Μάλλον τώρα θα σου έλειπε το πακέτο drakx-net-applet
Παράξενο πάντως που σου λείπουν βασικά πακέτα

Νti-nos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 15, 2014 02:06 am

Re: Προβλημα σε mageia mate, μετα απο update

Δημοσίευση από Νti-nos » Τρί Δεκ 23, 2014 17:28 pm

Eνταξει, μετα απο την επανεκκινηση, μου το εμφανισε και αυτο. Ολα τα προβληματα, εμφανιστηκαν μετα το 1ο update, αλλα σιγα σιγα διορθωνονται, (χαρις εσας) :thumbup:

Άβαταρ μέλους
nikos_k
Δημοσιεύσεις: 299
Εγγραφή: Τετ Ιουν 01, 2011 06:05 am
Been thanked: 2 φορές

Re: Προβλημα σε mageia mate, μετα απο update

Δημοσίευση από nikos_k » Τετ Δεκ 24, 2014 16:35 pm

dglent έγραψε: Παράξενο πάντως που σου λείπουν βασικά πακέτα
Και 'γω αυτό θα έλεγα.
Φαίνεται το σύστημα να έχει αρκετά προβλήματα.

Πιθανώς κάτι να μην έγινε σωστά στην εγκατάσταση.

Απάντηση