Αφαίρεση της Title Bar στον Firefox

Απάντηση
Opanos
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 04, 2012 18:37 pm

Αφαίρεση της Title Bar στον Firefox

Δημοσίευση από Opanos » Τετ Αύγ 29, 2012 11:23 am

Αν θεωρείτε -όπως εγώ- άχρηστη την ύπαρξη της Title Bar στον Firefox, δηλαδή να γίνει έτσι:

Εικόνα

παρακάτω θα δούμε έναν τρόπο να απαλλαγούμε απο αυτή.

Το πρώτο και μοναδικό που έχουμε να κάνουμε είναι να εγκαταστήσουμε το πρόσθετο "Oxygen KDE".

Μετά κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο του Firefox (πάνω αριστερά) επιλέγουμε το "Title Bar" και ακολουθούμε τις αναλυτικότατες οδηγίες που θα δούμε στο νέο tab που θα ανοίξει.

Δύο πραγματάκια μετά πρέπει να προσέξουμε.
1. Επειδή θα χαθούν τα εικονίδια Max,Min, Close θα πρέπει να τα προσθέσουμε εμείς χειροκίνητα επιλέγοντας το "Customize" και προσθέτοντας το εικονίδιο που τα περιέχει και τα τρία μαζί, όπου μας βολεύει.
2. Μάλλον θα χαθεί το εικονίδιο "add tab" αλλά το διπλό κλικ δίπλα στο τελευταίο ανοιχτό, κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.

John66
Δημοσιεύσεις: 249
Εγγραφή: Σάβ Ιουν 04, 2011 20:00 pm

Re: Αφαίρεση της Title Bar στον Firefox

Δημοσίευση από John66 » Δευ Σεπ 03, 2012 16:38 pm

Μπορείς να το κάνεις χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσεις το πρόσθετο "Oxygen KDE":

Κλικ στο μενού του παραθύρου (το εικονίδιο του firefox, τέρμα πάνω αριστερή γωνία) >> Για προχωρημένους >> Τσεκάρεις το: "Χωρίς περίγραμμα".

Επειδή δεν θα υπάρχει πια το περίγραμμα, δεν θα υπάρχει πια και το εικονίδιο του μενού του παραθύρου (που μόλις χρησιμοποιήθηκε) για να το ξανα-χρησιμοποιήσεις, ούτε και τα 3 κουμπιά στα δεξιά (κλεισίματος, μεγιστοποίησης-επαναφοράς και ελαχιστοποίησης).
Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις τον συνδυασμό πλήκτρων Alt + F3 για να εμφανιστεί το μενού του παραθύρου και να πας πάλι >> Για προχωρημένους >> και να ξετσεκάρεις το: "Χωρίς περίγραμμα", οπότε επανέρχεται το παράθυρο του firefox στην προηγούμενη κατάσταση.
(Όταν επιλέξεις αρχικά: "Χωρίς περίγραμμα", θα σου εμφανίσει ένα μικρό παράθυρο επιβεβαίωσης και θα σου γράφει αυτές τις πληροφορίες).

Με αυτόν τον τρόπο, δεν εξαφανίζεται και το εικονίδιο "add tab" !!!

Αυτή η λειτουργία δεν ισχύει μόνο για τον firefox, αλλά για όλες τις εφαρμογές, επειδή είναι λειτουργία του διαχειριστή παραθύρων του KDE και όχι κάποιας συγκεκριμένης εφαρμογής.
Mageia 1 x86_64 KDE
AMD Phenom X3 8650 2,30 GHz | 4 GB DDR2 800 MHz | GIGABYTE GA-M720-US3 | XFX GeForce 7900 GS -256 MB DDR3 | HEROICHI 500 Watt 80+ | Wireless USB Level One WUA-0603

Απάντηση